کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

واکنش آلمان به ادعای ارضی ترامپ در گرینلند و پاناما: مرز‌ها نباید با زور تغییر کنند

سخنگوی دولت آلمان در واکنش به اظهارات «دونالد ترامپ» درباره در اختیارگرفتن کنترل جزیره «گرینلند» و کانال «پاناما» بر لزوم احترام به اصول منشور ملل متحد و خودداری از تغییر مرز‌ها از طریق اعمال زور تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۶ - ۱۹ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 08
کد خبر: ۲۶۷۹۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ سخنگوی دولت آلمان امروز (چهارشنبه) در واکنش به اظهارات «دونالد ترامپ» درباره کانادا و جزیره «گرینلند» گفت برلین باور دارد که مرز‌ها نباید با اعمال روز تغییر کنند و این یک اصل بین‌المللی است.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در روز سه‌شنبه استفاده از ابزار نظامی و اقتصادی برای در اختیار گرفتن کنترل «کانال پاناما» و جزیره گرینلند را تکذیب نکرد و همچنین بحث پیوستن کانادا به آمریکا به‌عنوان یکی از ایالت‌های این کشور را مطرح کرد.

سخنگوی دولت آلمان در یک نشست خبری در این باره گفت: «اصل محترم منشور ملل متحد و کنفرانس خلع سلاح هلسینکی باید مانند همیشه رعایت شود و مرز‌ها نباید با اعمال زور تغییر کنند.» این سخنگو از اظهارنظر درباره اینکه دولت آلمان این اظهارات ترامپ را تا چه حد جدی می‌گیرد، خودداری کرد.

دونالد ترامپ در گذشته نیز درباره این سه مکان اظهاراتی جنجالی مطرح کرده است. او چندی قبل پیشنهاد داد که ایالات متحده جزیره گرینلند را از دانمارک بخرد، پیشنهادی که در دور نخست ریاست‌جمهوری ترامپ از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نیز مطرح شده بود.

او با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی خود به نام «تروث سوشال» گفت که ایالات متحده باید برای «تامین امنیت ملی خود و آزادی در سراسر جهان» این جزیره خودمختار را به دست آورد.

ترامپ همچنین هشدار داد که اگر کشور پاناما به اخذ هزینه‌های گزاف از کشتی‌های آمریکایی برای عبور از کانال پاناما ادامه دهد، واشنگتن ممکن است به دنبال بازپس‌گیری کنترل این کانال باشد. ترامپ تصمیم دولت آمریکا در سال ۱۹۹۹ برای انتقال کنترل کامل این کانال به پاناما را نیز احمقانه توصیف کرد.

او همچنین در اوایل دسامبر سال گذشته پیشنهاد داد که کانادا به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا تبدیل شود. با وجود ماهیت طنزآمیز اظهارات ترامپ، دستیاران و افراد نزدیک به او باور دارند که رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به صورت جدی در فکر خرید گرینلند و بازپس‌گیری کانال پاناما است.

مقامات گرینلند، دانمارک و پاناما مخالفت خود با اظهارات ترامپ را اعلام کرده و تاکید داشتند که قصد واگذاری یا فروش این سرزمین‌ها به آمریکا را ندارند. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر